• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hüvelysúly, hüvelykónusz

E-mail Nyomtatás

Miután a gátizomzat összehúzása nehezen kivitelezhető sok hölgy számára, igen sokan elfordultak a különféle gátizom-rehabilitáló módszerektől. Éppen azért olyan eszköz, a hüvelysúly kifejlesztése vált nélkülözhetetlenné, amely megkönnyíti ezt a feladatot.

„Since pelvic floor retraining has high discontinuation rates, vaginal cones were developed to make it easier to perform pelvic floor contractions.” A Kanadai Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság /SOGC/ 2006 évi decemberi iránymutatásában ( Conservative Management of Urinary Incontinence) kifejezetten ajánlja a hüvelysúlyt a stressz inkontinencia kezelésében, mint a gátizomerősísét egy lehetséges eszközét, melynek alkalmazása bizonyítottan hatásos (I/A, vagyis a legjobb minősítő besorolású).

A hüvelysúly a süllyedéses, sérves betegségek- méh- és hüvelysüllyedés, végbél- és hólyagsérv stb. - általunk kifejlesztett konzervatív terápiájának részeszköze is egyben (lásd Süllyedéses betegségek felső menüpont, LadyPower Komplex Terápia).

A hüvelysúly nem kéjgolyó, nem gésagolyó. A hüvelysúly a gátizom erősítését szolgáló gyógyászati segédeszköz és nem szexuális játék. Használata során nem lép fel nemi izgalom, mivel nem ez a cél. A hüvelykónusz hipóállérgén anyagból készült, hosszúkás, tampon alakú, a gésagolyónál jóval szűkebb keresztmetszetű eszköz, amely kiválóan alkalmas a gátizomzat nem csak egyes pontjainak, hanem egészének tréningezésére.

A hüvelysúly nem okoz aranyeret, vérkeringési zavarokat, hüvelyi értágulatot. Ezt az anatómiai és élettani képtelenséget különböző internetes fórumokon egyes, „szakértőként” olvasói kérdésekre válaszoló, intimtorna trénerek hirdetik. A „google” keresőbe beírva, sem angol, sem német, sem francia nyelven nem található egyetlen olyan bejegyzés sem, amely a hüvelysúlyok és az aranyér kialakulása között bármilyen kapcsolatot írna le. Ezzel szemben több tucat olyan szakmai cikk található, amely  bizonyítja a hüvelysúlyok hatásosságát a gátizomzat erősítésében. A Kanadai Szülész-Nõgyógyász Társaság 2006 decemberi szakmai levelében a hüvelysúly alkalmazását a gátizomzat erősítésére I/A minősítéssel ajánlja, ami annyit jelent, hogy a módszer bizonyítottan hatásos és megszorítások nélkül ajánlható (lásd irodalomjegyzék 17.)
Többször kértem az intim torna magyarországi legfőbb képviselőjét is az általuk  terjesztett „elméletet” alátámasztó irodalmi adatok elküldésére. Én elküldtem az általam képviselt gyógymód fent említett irodalomjegyzékét. Két levelet  kaptam ugyan (szakmai tartalmukat nem akarom itt értékelni), de az irodalomjegyzékre még mindig várok.

LadyPower Conus®

Aquaflex Conus®