Kockapesszárium

Kocka pesszárium

Kocka pesszárium - a LadyPower Komplex Terápia első pillére

Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés, hólyagsérv, végbélsérv esetén a kezelés egy szilikon kockapesszárium alkalmazásával kezdődik. Ennek viselése azonnal megszünteti a kellemetlen tüneteket és megállítja az állapot további romlását. Alkalmazása lehetővé teszi a szövetek zsugorodását, mivel az állandó nyomás, amely a szövetek túltágulásához vezet, megszűnik. Tulajdonképpen a kockapesszárium helyettesíti a gátizomzatot a kezelés kezdeti szakaszában.

A pesszáriumterápiát az ókor óta alkalmazzák. A hüvelybe különböző anyagú (pl. agyag, üveg, gumi, elefántcsont, stb.) és formájú (pl. gyűrű, buzogány, csészealj stb.) eszközöket helyeznek. A kezelés célja, hogy a pesszárium a kismedencei szerveket visszahelyezze eredeti helyzetükbe. A ma még mindig nagyon elterjedt keménygumiból készült gyűrűpesszáriumokat (Mayer-gyűrű) az orvosnak kell a hüvelybe felhelyezni és három havonta rövid eltávolítás és tisztítás után újra visszahelyezni. A tartós szöveti nyomás a hüvelyhám vérkeringésének romlásához, ez kifekélyesedéshez vezet, ami gennyes-véres folyás formájában okoz problémát és vezet a kezelés kényszerű felfüggesztéséhez.Az általunk javasolt modern pesszáriumterápia egy önterápia, ezáltal a fentiekben vázolt elváltozások nem lépnek fel, így a műtéti kezelés valódi alternatívája. Ezt a lehetőséget annál inkább a rászorultak figyelmébe kell ajánlani, mivel sok esetben a méhsüllyedés, hüvelysüllyedés, hólyagsérv, végbélsérv, hüvelyplasztikai műtétek sem oldják meg véglegesen a problémát. A szövetbarát, hypoallergén szilikonból készült kockapesszáriumot a süllyedéses gondokkal küzdő hölgyek reggel behelyezik a hüvelyükbe, mint egy tampont, este kiveszik. Így a szövetek éjszaka regenerálódni tudnak és megszűnik a vérkeringési problémák veszélye. Természetesen megmarad a szexuális élet lehetősége. A pesszárium kezelése egyszerű, alkalmazása leginkább a szemüveg használatához hasonlítható, viseléséhez ugyanúgy hozzá lehet szokni, mint ahogyan a szemüveghez. A megfelelő méretét nőgyógyász szakorvos határozza meg.

  • Kockapesszárium - Szakmai beszámoló Dr. Varga Pétertől

    Dr.med.habil. Varga Péter PhD főorvos, egyetemi docens összefoglalta szakmai tapasztalatait a kockapesszáriumok alkalmazásáról.

    "3./Megítélésem szerint ennek a segédeszköznek kitűnő helye van az egyéni női intim tornával kombinált rehabilitációs kezeléseink között, a kúra hetei adnak elegendő időt és lehetőséget a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája Harkányi Nőgyógyászati Rehabilitációs Osztályán arra, hogy a beteget betanítsuk a használatára és a legoptimálisabb méretet javasoljuk otthonra. A jó és kiváló esetek gyakorlatilag műtétre váró esetek voltak korábban, melyek ezáltal elkerülhetővé váltak."

    Nyissa meg a cikket, hogy elolvassa a teljes összegzést!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.